Ovesná kaše

Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.


3.21881x
15 min
42×

Ingredience

1 špetkasůl
5 šálkůmléko
2 šálkyovesné vločky

Postup přípravy

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesná kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Britská
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.