Nezáleží na tom, jaké jahody na ovesnou kaši použijeme. Vždy kaši výborně dochutí. Pokud máme čerstvé jahody, tak je omyjeme a rozpůlíme. Když máme jahody mražené, necháme je na teplém místě trochu povolit. A pokud použijeme jahody kompotované, tak je pouze scedíme. Máslo v kastrolku uškvaříme dočervena.
Ovesné vločky propláchneme ve studené vodě, vodu slijeme. Vločky zalijeme čtvrt litrem mléka a necháme asi 20 minut odstát. Vločky trochu nabobtnají a změknou. Mléko nesléváme. Naopak, přilijeme další půl litr mléka, přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu, kaše zhoustne. Pak ještě alespoň dalších 5 minut na mírném ohni mícháme. Do ovesné kaše vmícháme 1 lžíci cukru.
Kaši rozdělíme na talíře a každou porci ještě trochu pocukrujeme, posypeme skořicí a kakaem, ozdobíme jahodami a polijeme lžící uškvařeného másla. Pokud použijeme jahody kompotované, můžeme kaši polít i šťávou z kompotu. Ovesná kaše s jahodami přelitá máslem vás opravdu nezklame.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).
Autor:Dana
Zajímavé komentáře
není co dodat