Ovesná kaše s jahodami

Nebojte se vyzkoušet kaši z ovesných vloček. Chutná stejně dobře jako kaše krupicová nebo rýžová.


3.5114x
45 min
4×

Postup přípravy

Nezáleží na tom, jaké jahody na ovesnou kaši použijeme. Vždy kaši výborně dochutí. Pokud máme čerstvé jahody, tak je omyjeme a rozpůlíme. Když máme jahody mražené, necháme je na teplém místě trochu povolit. A pokud použijeme jahody kompotované, tak je pouze scedíme.

Máslo v kastrolku uškvaříme dočervena.

Ovesné vločky propláchneme ve studené vodě, vodu slijeme. Vločky zalijeme čtvrt litrem mléka a necháme asi 20 minut odstát. Vločky trochu nabobtnají a změknou. Mléko nesléváme. Naopak, přilijeme další půl litr mléka, přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu, kaše zhoustne. Pak ještě alespoň dalších 5 minut na mírném ohni mícháme. Do ovesné kaše vmícháme 1 lžíci cukru.

Kaši rozdělíme na talíře a každou porci ještě trochu pocukrujeme, posypeme skořicí a kakaem, ozdobíme jahodami a polijeme lžící uškvařeného másla. Pokud použijeme jahody kompotované, můžeme kaši polít i šťávou z kompotu.

Ovesná kaše s jahodami přelitá máslem vás opravdu nezklame.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesná kaše s jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party