S trhaným masem se dají dělat divy. Pokud ho máme už hotové, ať už doma připravené nebo koupené, máme dobře našlápnuto k tomu připravit bleskurychlé jídlo jako od profíka.
Máme pro vás několik nápadů, kam s ním, výčet však tím rozhodně nekončí.
- Tortilly, burrita, quesadilly – placky můžeme buď koupit, nebo připravit si můžeme domácí tortilla nebo mexické pšeničné tortilly. Plníme je trhaným masem, zeleninou, sýrem a krátce prohřejeme nebo opečeme z obou stran.
- Sendviče a burgery – jemně ohřejeme maso ve výpeku, přidáme salát coleslaw a vložíme do domácí bulky.
- S noky – hutné, rychlé a famózní jídlo. Kupované noky perfektně poslouží, když potřebujeme rychlou večeři a maso už máme hotové třeba z předchozího dne. Domácí bramborové gnocchi však nejsou obtížné na přípravu.
- Na pizzu. Možná to zní zvláštně, ale pizza s trhaným masem opravdu existuje. Co víc, je velmi populární, někdy se nazývá jako BBQ pizza. -> Jak připravit nejlepší těsto na pizzu?
-> Zbylo vám maso od oběda? Použijte ho do dalších skvělých receptů

- S rýží. Trhané maso servírujeme jako bowl v misce rýže se zeleninou a kyselým dipem nebo nakládanou zeleninou.
- Zapečené těstoviny jsou něco jako mac & cheese po česku: Uvaříme těstoviny, smícháme se smetanovou omáčkou a trhaným masem a zapečeme.
- Bramborová kaše a kyselá okurky – domácí bramborová kaše, na to teplé trhané maso a křupavé nakládané okurky. V jednoduchosti je síla.
- Lokše jsou výborné na přípravu rolky do ruky Bramborové lokše naplníme trhaným masem, kysaným zelím a koprem.
- Nachos s trhaným masem chutnají báječně třeba k vínu nebo pivu. Do pekáčku nasypeme nachos, na ně rozložíme trhané maso, sýr a dáme krátce zapéct. Doplníme pikantní salsou a zakysanou smetanou.
-> Trhané maso milují všichni. Zkuste ho doma, snadnější úprava masa snad neexistuje

Uvařte si s námi
Recepty, které se mohou hodit:
Bulgur salát s trhaným masem

Trhané kuřecí maso

Trhané vepřové maso

Kachní konfit s karamelizovaným zelím

Dušené hovězí kostky na rozmarýnu