Dušené hovězí kostky na rozmarýnu

Vyzkoušejte recept na kousky z hovězí kýty dušené na červeném víně a rozmarýnu. Hlavní chod je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Hovězí kýtu očistíme a nakrájíme na kostky asi 4x4 cm, které osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Cibuli šalotku nasekáme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme.


V kastrolu na rozpáleném oleji zprudka opečeme kousky masa dohněda. Pak přidáme šalotku a vše restujeme, dokud cibulka nezměkne. Následně směs podlijeme červeným vínem, ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme větvičky čerstvého rozmarýnu a vše přivedeme k varu. Tekutinu necháme zredukovat asi na polovinu. Poté teplotu snížíme a maso dusíme zakryté za občasného míchání a přilévání vývaru doměkka. Z omáčky odstraníme rozmarýn a vše podle potřeby dochutíme solí a pepřem.


Dušené hovězí kostky na rozmarýnu rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, případně jen pečivo.


Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem


Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.


Vaříme


Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem


Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.


Recept


 

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí kostky na rozmarýnu

Zpět na recept