Vyzkoušejte recept na kousky z hovězí kýty dušené na červeném víně a rozmarýnu. Hlavní chod je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
700 g | hovězí zadní |
3 ks | cibule šalotka |
2 stroužky | česnek |
200 ml | červené víno |
podle chuti | |
---|---|
3 špetky | sůl |
2 špetky | mletý černýpepř |
1-2 větvičky | čerstvý rozmarýn |
podle potřeby | |
3 lžíce | olej |
300 ml | vývar hovězí |
Hovězí kýtu očistíme a nakrájíme na kostky asi 4x4 cm, které osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Cibuli šalotku nasekáme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme.
V kastrolu na rozpáleném oleji zprudka opečeme kousky masa dohněda. Pak přidáme šalotku a vše restujeme, dokud cibulka nezměkne. Následně směs podlijeme červeným vínem, ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme větvičky čerstvého rozmarýnu a vše přivedeme k varu. Tekutinu necháme zredukovat asi na polovinu. Poté teplotu snížíme a maso dusíme zakryté za občasného míchání a přilévání vývaru doměkka. Z omáčky odstraníme rozmarýn a vše podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dušené hovězí kostky na rozmarýnu rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, případně jen pečivo.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.