Jednoduché domácí bramborové gnocchi

Recept na oblíbené gnocchi, domácí jsou nejlepší.


5.03x
35 min

Postup přípravy

Ještě teplé brambory uvařené ve slupce oloupeme a ihned nastrouháme na struhadle s jemnými slzičkami, můžeme i protlačit lisem na brambory. Po oloupání a nastrouhání budeme potřebovat 900 g nastrouhaných brambor.

Brambory jen lehce osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek a do něj vyklepneme 1 žloutek. Kolem dokola nasypeme hrubou mouku a zlehka všechno zapracujeme do velmi tvárného a měkkého bramborového těsta.

Z těsta nakrájíme menší dílky, ze kterých vyválíme delší válečky o průměru cca 1,5 cm a ty překrajujeme na stejně velké menší dílky, ze kterých ručně vytvarujeme gnocchi. Každý noček můžeme dozdobit otiskem podlouhlých hrotů vidličky.

Gnocchi vkládáme do horké osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Gnocchi slijeme přes sítko, nebo je vybereme děrovanou naběračkou.

Jednoduché domácí bramborové gnocchi ihned servírujeme s oblíbenou omáčkou apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché domácí bramborové gnocchi

Zpět na recept