Popálili jste od horkého hrnce či prskajícího oleje? Ihned potřete postižené místo hořčicí. Měla by zabránit vzniku puchýřků a začervenání.
Číst víceKopřiva je skvělou bylinou, kterou používáme nejen k přípravě čaje, ale skvěle dochutí také polévky, dušenou zeleninu a jiné pokrmy. Zkuste ji zařadit do jídelníčku.
Číst víceKozí mléko se vyplatí vyzkoušet. Pozitivně působí na obnovu buněk a má příznivé účinky při alergiích, atopickém ekzému a astmatu.
Číst víceTopinky s podstatně nižší kalorickou hodnotou získáme tak, že je místo na tuku opečeme nasucho v troubě.
Číst víceJestliže vás trápí nepříjemný dech po konzumaci česneku, odér přebije trochu čerstvé petrželky - stačí ji přežvýkat.
Číst víceTrápí vás záněty močových cest? Dopřejte si brusinkovou šťávu, ta napomáhá vylučovat škodliviny z těla. Vypijte 1 - 2 dl každý den a potíže se záněty ustanou.
Číst víceHroznové víno nemusíme použít jen pro přímou konzumaci, skvěle působí také při péči o pokožku. Stačí zhruba 12 kuliček rozkrojit na půlky a poklást na dekolt. Necháme 30 minut působit. Kůže bude krásně vypnutá a prozářená.
Číst vícePři překyselení žaludku a nadýmání výborně působí fenyklový čaj. Stačí 2 čajové lžičky usušených semen zalít v hrnku vroucí vodou a nechat 15 minut odstát. Fenyklový čaj scedíme a pijeme vlažný při uvedených potížích až třikrát denně.
Číst víceBadyán je chuťově podobný anýzu a používá se při přípravě vánočního cukroví, sladkého pečiva a také do svařeného vína a punče. Má zklidňující účinek na podrážděný žaludek.
Číst víceČerstvou petrželovou natí osvěžíme svůj dech. Stačí pár lístečků přežvykovat kdykoli je potřeba.
Číst víceTrpíte nevolností při jízdě autem, létání a nejrůznějšími žaludečními potížemi? Popíjejte zázvorový čaj nebo nápoj připravený ze lžičky sušeného zázvoru a sklenice jablečné šťávy.
Číst víceJsou plné vitamínů a stojí pár korun. Konzumací česneku, cibule a křenu výrazně posílíme svou imunitu.
Číst víceVymačkejte šťávu z citronu a promíchejte ji s 2 dl vlažné vody. Citronovou vodu pijeme nalačno. Zrychlíme si metabolismus a uděláme něco pro své ledviny.
Číst víceČerstvé borůvky skvěle působí proti infekcím a zánětům. Neslazené (čerstvé nebo mražené) jsou ideálním ovocem pro diabetiky.
Číst vícePokud máte rádi slané chipsy, ale obáváte se nadbytečných kalorií, sáhněte po chipsech z yaconu, jsou výživnější. O svou linii se tolik bát nemusíte.
Číst víceRyby jsou z většiny velmi dietním a zdravým pokrmem. Proto je vhodné je opatrně péct, dusit. Smažíme je jen výjimečně, když nehlídáme linii.
Číst víceOdlehčujeme-li jídelníček, je třeba omezit bílý cukr. Cukr nahradíme medem, javorovým sirupuem nebo melasou. .
Číst víceKdyž nechceme používat k zahušťování mouku nebo hotovou jíšku, stačí nastrouhané syrové brambory, kořenová zelenina nebo trocha strouhaného celozrnného pečiva. Polévka či omáčka bude chutnější a výživnější.
Číst víceKdyž chceme salát či jiný pokrm dietní, nahradíme tučnou majonézu řeckým jogurtem nebo sýrem cottage. Jídlo je lehčí a stejně chutné.
Číst víceDejte si jablko! Vědci zjistili, že snědením dvou jablek denně si člověk může snížit hodnotu cholesterolu až o 16 %.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena