Hlídáte si cholesterol? Dejte pozor kromě vajíček také na tresčí játra (ve 100 g obsahují 60 mg) a hovězí plíce (ve 100 g obsahují 350 mg).
Číst víceZdravý nápoj si připravíme rozmixováním asi 5 kousků křepelčích vajec, která dochutíme šťávou z ovoce nebo i červeným vínem. Vznikne nám hodnotný nápoj, který výborně zahání kašel.
Číst víceVitamíny A, E a K jsou rozpustné v tucích. Proto při konzumaci zeleniny ji vždy pokapeme troškou olivového oleje nebo přidáme lžičku majonézy. Jen tak se vitamíny vstřebají do těla.
Číst vícePokožka s léty produkuje méně hormonů, s čímž souvisí ochablá pleť a přibývání vrásek. Zařaďte proto do jídelníčku čočku, ovesné vločky, sójové boby a česnek, jež obsahují přírodní estrogeny.
Číst víceRýžové víno užíváme nejen v kuchyni. Je známe svým vypínacím účinkem na pokožku a zesvětlováním pigmentových skvrn. Skvělou relaxaci si užijeme, když do vody připravené na koupel vlijeme 1/2 - 3/4 l saké.
Číst víceČerstvé bambusové výhonky oloupeme a rozmixujeme. Vzniklou kaši naneseme na umyté vlasy a zabalíme do alobalu. Po 10 - 15 minutách opláchneme. Vlasy budou nadýchané a lesklé.
Číst víceZelený čaj je označován za elixír mládí. Díky obsahu tříslovin stahuje rozšířené póry. Vyluhovaný zelený čaj používáme i na obličej, namočíme do něj vatový tampon a pleť masírujeme.
Číst víceBolesti žaludku úspěšně vyřešíme, když si při potížích dáme lžičku medu se špetkou skořice.
Číst vícePo vydatném obědě nás může trápit pocit plnosti či nadýmání. Na to nám pomůže silný čaj připravený z kmínu nebo fenyklu.
Číst víceKadeřávek má mimořádnou hodnotu biolátek, pomáhá zpomalovat proces stárnutí, podporuje stavbu kostí a obsahuje jen velmi málo kalorií. Jako prevence proti osteoporóze je kadeřávek ideální potravinou.
Číst víceKdyž si dáte před hlavním chodem pár kousků této zeleniny, případně si připravíte jako předkrm ředkvičkový salát, chuť k jídlu poroste.
Číst víceHouby budou stravitelnější, jestliže je před tepelnou úpravou osolíme a zakapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
Číst víceNa první příznaky nachlazení a rýmu je nejlepší domácí kuřecí vývar. Vyzkoušenými prostředky jsou také parní lázně z heřmánku, máty nebo soli.
Číst víceÉterické oleje obsažené v cibuli uvolňují kašel. Připravme si cibulový sirup: Pět červených cibulí oloupeme a nakrouháme, smícháme s 8 lžícemi medu. Přes noc necháme ustát. Cibulový sirup podáváme po lžících.
Číst víceI v zimě je třeba dodržovat příjem tekutin. Pokud se s oblibou zahřejeme horkým čajem, sáhneme po šípku (posílí imunitu). Pokud nám jde o antibakteriální účinek, bude se hodit anýz, heřmánek a fenykl.
Číst víceNa bolení v krku pomáhá tvarohový zábal. Studený netučný tvaroh naneseme na bavlněný šátek a ten si omotáme kolem krku, necháme působit asi 20 minut. Bolest by nám měla povolit.
Číst vícePokud máme potíže po konzumaci mléčné bílkoviny, přitom si třeba kávu bez mléka neumíme představit, nahradíme jej mlékem sójovým, které se vyrábí ze sójových bobů.
Číst víceKřen jemně nastrouháme, přidáme lžíci medu a utřeme se žloutkem. Připravíme si tak výborný lék proti chrapotu a kašli.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena