Kdo rád v kuchyni zkouší něco nového, tak ať si uvaří tuto omáčku. Ani zvěřina by s ní nebyla k zahození. Recept je ze sušených švestek.
30 g | cukr |
40 g | máslo |
1-2 lžíce | rum |
750 ml | voda |
30 g | hladká mouka |
200 g | sušené švestky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
skořice mletá | |
mletý hřebíček | |
mletý badyán |
Sušené švestky spaříme. Vsypeme je do kastrůlku, zalijeme trochou vody a povaříme je. Pak švestky prolisujeme. Pokud se nám nechce vařit se švestkami, můžeme je nahradit povidly. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Do ní prolisujeme švestky a omáčku podle potřeby rozředíme vodou. Pokud použijeme povidla, přidáme je až do rozředěného základu omáčky. Povidlovou omáčku mírně osolíme, přikořeníme a podle chuti osladíme. Takto připravenou omáčku asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum. Povidlová omáčka se podává v některých krajích k vařenému uzenému s knedlíkem, ale je znamenitá i k vaječnému svítku nebo ke zvěřině.
Foto: Shutterstock.com
Chutná srnčí kýta na červeném víně
(doba přípravy 90 min)
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena