Vaření.czReceptyMasový toast na způsob tataráku

Masový toast na způsob tataráku

Recept na přípravu teplého masového toastu, který chuťově připomíná tatarský biftek. Výborně chutná i studený. Můžeme ho podávat jako večeři nebo chuťovku při posezení s přáteli.


4.568x
35 min
4×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžícemajonéza
3 lžícesladký kečup
1 lžičkaworcestrová omáčka
1 ksčervená cibule
300 gmleté zadní hovězí maso

na potření

česnek

podle potřeby

olej
sůl

příloha

6 plátkůchléb

podle chuti

mletý bílý pepř
chilli koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

na ozdobu

nať pórku

Postup přípravy

Mleté hovězí maso promícháme s majonézou, pepřem, solí a nasekanou chilli paprikou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Nať pórku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chleba nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Topinky potřeme stroužkem česneku. V hlubší pánvi necháme na oleji zpěnit cibulku a česnek. Vložíme mleté hovězí maso a dusíme doměkka. Když šťáva vysmahne, dochutíme směs kečupem a worcestrem. Podle chuti ještě vmícháme mletý bílý pepř, sladkou mletou papriku, chilli koření a podle potřeby přisolíme. Masovou směs podáváme s topinkou a zdobíme pokrájeným pórkem.

Zkuste tatarák i po vegetariánsku - tady je recept

Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná

V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.

Tatarák

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masový toast na způsob tataráku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena