Topinky s medvědím máslem a mozzarellou

Snadný recept na vynikající máslo ochucené medvědím česnekem, které můžeme v naší kuchyni využít mnoha způsoby, a to například při pečení masa. Výborné je i jako chuťovka na topinkách se sýrem a zeleninou.


0.00x
30 min

Ingredience

1 kscelozrnná bageta
1 balíčekmozzarella v nálevu

podle potřeby

olej
rajčata

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

máslo

150 gmáslo
0.5 lžičkyolivový olej
0.3 lžičkycitronová šťáva
40 gmedvědí česnek

Postup přípravy

Připravíme si medvědí máslo. Očištěný medvědí česnek osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a rozmixujeme do hladka. Máslo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a necháme změknout. Poté máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme rozmixovaný medvědí česnek. Medvědí máslo necháme asi 30 minut rozležet. Připravíme si topinky. Celozrnnou bagetu nakrájíme na plátky a zvolna z obou stran opečeme na oleji dorůžova a necháme na ubrousku osušit. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme na poloviny. Chladné topinky potřeme mědvědím máslem, obložíme kouskem mozzarelly, rajčetem a podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť.


Medvědí česnek - sbíráme jarní bylinky


Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky


Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.


Silvestr


Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou


Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Topinky s medvědím máslem a mozzarellou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.