Topinky s medvědím máslem a mozzarellou

Snadný recept na vynikající máslo ochucené medvědím česnekem, které můžeme v naší kuchyni využít mnoha způsoby, a to například při pečení masa. Výborné je i jako chuťovka na topinkách se sýrem a zeleninou.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si medvědí máslo. Očištěný medvědí česnek osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a rozmixujeme do hladka. Máslo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a necháme změknout. Poté máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme rozmixovaný medvědí česnek. Medvědí máslo necháme asi 30 minut rozležet. Připravíme si topinky. Celozrnnou bagetu nakrájíme na plátky a zvolna z obou stran opečeme na oleji dorůžova a necháme na ubrousku osušit. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozpůlíme na poloviny. Chladné topinky potřeme mědvědím máslem, obložíme kouskem mozzarelly, rajčetem a podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť.


Medvědí česnek - sbíráme jarní bylinky


Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky


Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.


Silvestr


Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou


Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.


Recept

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Topinky s medvědím máslem a mozzarellou

Zpět na recept