Vyzkoušejte recept na placičky ze syrových brambor s chutí medvědího česneku. Bramborové rösti podáváme jako teplou chuťovku i přílohu.
2 lžíce | solamyl |
8 ks | brambory |
1 lžíce | čerstvá pažitka |
4 lístky | medvědí česnek |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme okapat. Medvědí česnek a pažitku očistíme a nesekáme nadrobno. Pak brambory ještě rukou vymačkáme, přendáme do mísy, přisypeme solamyl a promícháme s bylinkami. Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova. Bramborové rösti s bylinkami podáváme teplé jako chuťovku, ale jsou vhodné i jako příloha k pečeným masům.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena