Bramborové rösti s medvědím česnekem

Vyzkoušejte recept na placičky ze syrových brambor s chutí medvědího česneku. Bramborové rösti podáváme jako teplou chuťovku i přílohu.


5.04x
35 min
1×

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme okapat. Medvědí česnek a pažitku očistíme a nesekáme nadrobno. Pak brambory ještě rukou vymačkáme, přendáme do mísy, přisypeme solamyl a promícháme s bylinkami. Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova. Bramborové rösti s bylinkami podáváme teplé jako chuťovku, ale jsou vhodné i jako příloha k pečeným masům.


Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem


Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!


Recept


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové rösti s medvědím česnekem

Zpět na recept