Vaření.czReceptyBramborové rösti s medvědím česnekem

Bramborové rösti s medvědím česnekem

Vyzkoušejte recept na placičky ze syrových brambor s chutí medvědího česneku. Bramborové rösti podáváme jako teplou chuťovku i přílohu.


5.04x
35 min
1×

Ingredience

2 lžícesolamyl
8 ksbrambory
1 lžícečerstvá pažitka
4 lístkymedvědí česnek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme okapat. Medvědí česnek a pažitku očistíme a nesekáme nadrobno. Pak brambory ještě rukou vymačkáme, přendáme do mísy, přisypeme solamyl a promícháme s bylinkami. Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova. Bramborové rösti s bylinkami podáváme teplé jako chuťovku, ale jsou vhodné i jako příloha k pečeným masům.

Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

Recept

Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu

Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?

Sezóna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové rösti s medvědím česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena