Španělská topinka se ztraceným vejcem

Recept na předkrm nebo snídani v katalánském stylu.


4.311x
10 min
2×

Postup přípravy

Připravíme topinku z bílého toastového chleba, rozkrojíme jedno vyzrálé rajče a rozmažeme ho do povrchu topinky. Mírně pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dále nakrájíme několik plátků rajčete, rozložíme je na topinku a lehce osolíme. Obvyklým způsobem připravíme ztracené vejce. Hotové ztracené vejce položíme na topinku s rajčaty, pokapeme olivovým olejem, podle chuti lehce osolíme a okořeníme čerstvým pepřem z mlýnku. Nasekáme pár lístků koriandru a posypeme vejce. Nakonec do ztraceného vejce píchneme, aby se otevřelo a trochu žloutku vyteklo. Španělskou topinku se ztraceným vejcem podáváme jako chutný předkrm nebo snídani.


Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které z vaší snídaně udělají nejlepší část dne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělská topinka se ztraceným vejcem

Zpět na recept