Recept na předkrm nebo snídani v katalánském stylu.
1 ks | vejce |
1 ks | rajče |
1 ks | bílý toastový chléb |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvý koriandr | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
extra panenský olivový olej |
Připravíme topinku z bílého toastového chleba, rozkrojíme jedno vyzrálé rajče a rozmažeme ho do povrchu topinky. Mírně pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dále nakrájíme několik plátků rajčete, rozložíme je na topinku a lehce osolíme. Obvyklým způsobem připravíme ztracené vejce. Hotové ztracené vejce položíme na topinku s rajčaty, pokapeme olivovým olejem, podle chuti lehce osolíme a okořeníme čerstvým pepřem z mlýnku. Nasekáme pár lístků koriandru a posypeme vejce. Nakonec do ztraceného vejce píchneme, aby se otevřelo a trochu žloutku vyteklo. Španělskou topinku se ztraceným vejcem podáváme jako chutný předkrm nebo snídani.
autor jarda.libal
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.