
Voda z vařených těstovin je běžnou surovinou, kterou italští kuchaři používají při vaření. Těstoviny a omáčky jsou díky ní hladké a krémové - obsahuje totiž škrob, který zahušťuje, emulguje a spojuje chutě. Jak vodu z vařených těstovin využít a kam ji přidávat?
Při vaření těstovin většina z nás vodu jednoduše vylije do dřezu. V italské kuchyni se na ni ale pohlíží jako na cennou surovinu.
Je to důležitá složka vaření, která pomáhá omáčkám k dokonalosti. Voda z těstovin je plná škrobu, těstovinám tak dodává konzistenci a lesk.
-> Kdo je Pasta Queen? Vášnivá Římanka Nadia mluví s plnou pusou a vaří tradiční italskou kuchyni
Voda z vařených těstovin je v italské kuchyni zásadním prvkem, který pomáhá vytvořit hladkou a hedvábnou omáčku. Obsahuje škrob, který přirozeně emulguje tuky a vodu.
-> Když není čas: 7 receptů na nejrychlejší a nejjednodušší těstoviny
Pokud je omáčka příliš hutná nebo se sýr v těstovinách srazil, trocha vody z těstovin ji dokáže zachránit. Funguje jako přírodní ředidlo, aniž by narušila chuť.
Recepty na těstoviny, které by vám neměly ujít:
Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem
Pravá boloňská omáčka na těstoviny

Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena