Pasta Crema s krevetami

Krémové těstoviny s krevetami, houbami, cherry rajčaty a špenátem. Recept na 4 - 6 porcí podle toho, jak moc jíte.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Těstoviny dáme uvařit podle návodu do osolené vody. Uvařené těstoviny propláchneme.

Připravíme si pánev nebo velký hrnec, protože těstoviny budeme nakonec přimíchávat do směsi. Na dno hrnce kápneme jen pár lžic olivového oleje, aby nám v tom krevety zbytečně neplavaly. Krevety trochu orestujeme a následně přidáme houby, cherry rajčata a špenát.

Začneme dochucovat směs, zvolíme si koření, které máme rádi. Já používám bylinky a česnek a následně i adžiku. Poté zalijeme směs do poloviny vínem a necháme vypařit alkohol. Důkladně promícháme a směs zalijeme mlékem nebo smetanou, promícháme a dochutíme - koření, vegeta, ústřicová omáčka a sůl.

Do hotové směsi postupně po částech přimícháváme těstoviny a důkladně spojujeme se směsí. Těstoviny ochutnáme, případně ještě dochutíme a máme hotovo.

Pasta Crema s krevetami můžeme dozdobit čerstvou bazalkou nebo mátou a podáváme jako lehčí hlavní chod.
user-icon

autor Martí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pasta Crema s krevetami

Zpět na recept