Špagety Aglio olio, peperoncino

Velká italská klasika. Jednoduchý a přitom dokonalý recept.


4.762x
30 min
14×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1.5 kschilli paprička
1 lžícestrouhaný parmazán
1 porceuvařené špagety
4 lžíceolivový olej Monini Česnek & Chilli

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

velkolistá petrželka

Postup přípravy

Česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku na tenké proužky obojí krátce zpěníme na olivovém oleji. Přímo do pánve přidáme i uvařené těstoviny. Společně prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou, parmazánem a česnekovým konfitem (viz tip).

Tip šéfkuchaře: Komu silné aroma česneku nedělá dobře, může si připravit jemnější česnekový konfit: Neloupaný česnek rozdělte na jednotlivé stroužky, vložte jej do olivového oleje tak, aby byl ponořený, a pomalu vařte asi 1 hodinu. Takto upravený česnek přelijte i s olejem do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. Dobře vám poslouží k dochucení bramborové kaše, luštěnin nebo pomazánek.


Partnerem receptu je Monini
user-icon

autor Monini


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety Aglio olio, peperoncino

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská