Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem

Recept na italskou klasiku, která nemá chybu!


4.712x
30 min

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
1 kschilli paprička
1 balíčekšpagety
4 lžíceparmazán
100 mlpanenský olivový olej
1 svazekčerstvá petrželka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a pečlivě osolíme.

Česnek oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky. Z feferonky vydlabeme semínka a nasekáme na drobné kousíčky. Petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

Do vroucí vody vsypeme těstoviny a na mírném ohni vaříme dobu uvedenou na obalu. Špagety vaříme, dokud nejsou al dente.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme česnekové plátky a necháme jen krátce osmahnout. Odstavíme z tepla. Do rozpáleného oleje přidáme feferonku s petrželkou a necháme rozvonět.

Uvařené špagety scedíme.

Do ochuceného oleje vsypeme špagety a důkladně promícháme.

Takto připravené špagety aglio olio e peperoncino ihned rozdělíme na talíře, posypeme lžící najemno nastrouhaného parmazánu a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská