Barilla Penne alla Norma

Pasta alla Norma patří k nejznámějším sicilských receptů na celém světě. Lahodná kombinace chutí ostrova.


4.47x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
5 listůbazalka
220 glilek
340 gkonzervovaná rajčata
1 lžíceextra panenský olivový olej
400 gBarilla Penne
150 gstlačená ricotta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Lilek nakrájejte na kostičky, lehce osolte a nechte ho odpočinout, aby pustil vodu. Přebytečnou vodu z lilku odstraňte.

Na pánev přidejte extra panenský olivový olej a jemně osmahněte cibuli a česnek. Přidejte lilek, konzervovaná rajčata, sůl a pepř a vše pomalu vařte 15 - 20 minut.

Mezitím si uvařte penne v osolené vařící vodě podle návodu. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přelijte připravenou omáčkou.


Na závěr dozdobte bazalkou a nastrouhanou slanou ricottou či mozzarellou nakrájenou na kostičky.

Historie pokrmu


Tento velmi chutný a pestrý recept je nedílnou součástí sicilské gastronomické tradice. Pasta alla Norma je kombinací tradičních středomořských chutí. Tento pokrm byl pojmenován podle opery "Norma" od autora Vincenza Belliniho. Traduje se, že v 19. století byl sicilský spisovatel, básník a divadelní režisér Nino Martoglio natolik ohromen lahodnou chutí tohoto pokrmu, když ho poprvé okusil, že ho přirovnal k "Normě"- Belliniho mistrovskému dílu. A název se od té doby zachoval.

Užitečné tipy pro Kuchaře


Před restování vodnaté zeleniny jako je lilek nebo cuketa, je nejlepší zeleninu nejdříve nakrájet, umístit do cedníku a posypat solí. Sůl odstraní přebytek tekutiny obsažené v zelenině a zelenina bude po restování sladší a křupavější.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

user-icon

autor Barilla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barilla Penne alla Norma

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.