Recept na tvarohového beránka krok za krokem

Recept na tvarohového beránka krok za krokem

Vyzkoušejte recept na velmi jemného a vláčného tvarohového beránka s čokoládovou polevou, který krásně dozdobí velikonoční stůl.

24019×

Recept na tvarohového beránka krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na beránka budeme potřebovat 250 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 220 g cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva a pomerančovou kůru podle chuti. 

Na dozdobení si připravíme 150 g čokolády na vaření a pár lžic rostlinného oleje. 

2) Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Přisypeme vanilkový cukr s krupicovým a vyšleháme.

Vyzkoušejte také recept na velikonoční mazanec

 

3) Přidáme tvaroh a znovu zašleháme. 

4) Těsto na beránka by mělo být už v tuto chvíli zcela hladké. 

5) Poté přidáme vejce a promícháme. 

Vyzkoušejte také recept na velikonočního beránka

 

6) Na závěr vsypeme mouku s práškem do pečiva a pomerančovou kůru. 

Těsto naposled pečlivě promícháme. 

7) Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Beránka naplníme těstem a uhladíme. 

8) Vrškem formy přiklopíme. Tvarohového beránka pečeme na 180 °C asi 40 - 50 minut, záleží na velikosti beránka. 

Těsto vyjde na 1 velkého beránka, nebo 2 malé beránky. Menší beránci se pečou kratší dobu. 

Vyzkoušejte také recept na velikonoční nádivku s kopřivami

 

9) Upečeného beránka opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí uložíme na mřížku. 

10) Beránka přelijeme čokoládovou polevou. 

Čokoládovou polevu připravíme tak, že si v kastrolku nad parou rozpustíme čokoládu na vaření a zředíme ji asi 3 lžícemi oleje. Díky oleji se nám bude s polevou mnohem lépe pracovat. 

11) Beránka necháme v chladu zatuhnout, pak už jen dozdobíme mašličkou. 

12) Tvarohového beránka s čokoládovou polevou krájíme na plátky a podáváme jako sladké pohoštění o Velikonocích. 

Tvarohový beránek a finanční náročnost

Máslo, vejce a tvaroh nás vyjdou na 65 Kč. Mouka s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a pomerančovou kůrou asi na 15 Kč. Ćokoláda na vaření v množství 150 g na 35 Kč. Tvarohového beránka tak připravíme za 115 Kč. 

user-icon

autor Michy