Soutěžní velikonoční beránek

Recept na beránka z piškotového těsta bez tuku a s čokoládovou polevou.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, do které lehce vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. 3/4 těsta nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Ve zbylé 1/4 těsta rozmícháme kakao a vlijeme na světlé těsto.

Beránka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Upečeného velikonočního beránka vyklopíme z formy a potřeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme zatuhnout. Můžeme také jen pocukrovat. 

Velikonočního beránka krájíme na plátky a podáváme podle chuti ke kávě či čaji.
user-icon

autor kosakana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soutěžní velikonoční beránek

Zpět na recept