Soutěžní velikonoční beránek se smetanou

Hrníčkový recept na jemného beránka ze smetanového těsta.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Žloutky našleháme společně s cukrem a horkou vodou do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.

Ke žloutkům postupně přidáme vymačkanou šťávu z 1 pomeranče a zakysanou smetanu. Pak už jen postupně zašleháme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme bílkový sníh. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. 

Formu na beránka vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto, přiklopíme druhou částí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyklopíme beránka z formy. Těsto vyjde na 1 velkého beránka nebo 2 malé. 

Pak už velikonočního beránka jen dozdobíme, vytvoříme očka, přidáme mašli a pocukrujeme. Podáváme ke kávě nebo čaji jako sladký moučník.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soutěžní velikonoční beránek se smetanou

Zpět na recept