
Tento týden Prostřeno! s misskami byl plný nečekaných komplikací, od problémů s troubou po stávkující maso. Která z dam nakonec prokázala nejlepší kuchařské dovednosti?
Populární kulinářská soutěž Prostřeno! zaznamená tento týden plno půvabu, ambicí a náročných receptů. U ploten se totiž sešly účastnice soutěže krásy, aby ukázaly, co se v nich skrývá.
Diváci se můžou těšit jak na českou klasiku, tak i na světová menu.
-> Prostřeno: Když vaří umělkyně. Které bude nejvíc do zpěvu?
Týden odstartovala Karolína Gorylová, která hosty pozvala do domu, kde vyrůstala.
Karolína se u plotny předvedla s menu, které by obstálo i u šéfkuchaře, což nebylo až tak překvapivé - její tatínek dlouhodobě podniká v gastronomii. Karolína u něj sbírala cenné rady. Menu navíc konzultovala nejen s tatínkem, ale i s umělou inteligencí.
Karolíně sice vaření šlo pěkně od ruky, ale nevyhnula se komplikacím – musela se potýkat se zavřenými dveřmi, kvůli kterým musela obíhat celý dům, aby pustila štáb dovnitř. Také dlouho čekala na pečené brambory. Zábavou večera bylo čepování piva.
-> Japonská polévka ramen: Jak si ji připravit v domácích podmínkách?
Druhá hostitelka, Mariana Bečková, připravila menu zcela bez masa.
Pozvala hosty do vypůjčeného bytu, který prezentovala jako svůj vysněný, a připravila si kufr, korunku a spoustu osobních věcí pro „šmejdění“.
Mariana se věnuje psychologii, meditaci a manifestaci a je milovnicí zdravého životního stylu.
Během večera se strhla debata nad čínskými instantními polévkami. U dezertu se pak řešilo, zda jde o raw dezert a jestli Mariana neudělala chybu v receptuře a zda se vůbec dostane do mrazáku.
-> Butter Chicken: Jak indická klasika dobyla svět. Uvařte si máslové kuře doma!
Středeční večeři hostila Adéla Štroffeková, která se ukázala jako zkušená hostitelka, která ráda vyvařuje svému partnerovi. Adéla divákům představila dům, kde žije, včetně své šatny.
Adélino menu kombinovalo českou klasiku s italskými prvky:
Příprava se neobešla bez fyzické námahy, Adéla dostala křeče v ruce z míchání avokáda. Kvůli řepě si obarvila ruku, což ji vyděsilo, že vypadá, "jako by uvařila ze sousedky".
Během zábavy, která spočívala v hádání filmů podle emotikonů, se také hovořilo o tom, kdo a kdy kouká na televizi.
Čtvrteční hostitelka, Natálie Puškinová, nevařila u sebe doma, ale v půjčeném bytě, který jí dal zpočátku zabrat. Natálie se těšila na komentáře od Václava Vydry. Poskytla také cenný tip pro diváky a potenciální soutěžící: „Nikdy neposlouchejte kameramana, bude se vám lepit těsto“.
Největší drama nastalo, když Natálie zjistila, že plechy nesednou do trouby, což jí kompletně rozhodilo časový plán. U stolu byl naopak překvapivě klid, což Natálii vedlo k otázce, zda se vztahy mezi dívkami nezačaly kazit.
-> Proč je pečená dýňová polévka největší hit letošního podzimu?
Poslední hostitelkou byla současná miss Linda Górecká. Linda má silný vztah s maminkou, která ji motivovala k účasti v soutěži krásy poté, co onemocněla rakovinou.
Linda hostila v „missím“ bytě, který vyhrála. Během natáčecího týdne Linda slavila narozeniny, a proto se narozeninový dort stal součástí menu i zábavy, kdy si ho dámy společně zdobily.
Ačkoli hosté museli čekat, měli pro Lindu pochopení. Největší starosti jí dělalo maso v troubě, které poněkud „stávkovalo“. Podařilo se Lindě zvítězit i v této soutěži?
Diváci se na další díly mohou těšit každý všední den od 16.50 na Primě, všechny pro daný týden pak naleznou už v pondělí 20. 10. 2025 na prima+
Recepty, které by vám neměly ujít:
Hovězí svíčková s pečeným bramborem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena