Vaření.czReceptyItalské houbové rizoto s petrželkou

Italské houbové rizoto s petrželkou

Recept na pravé italské houbové risotto.


4.447x
60 min
5×

Ingredience

40 gčesnek
5 gsůl
250 gmáslo
200 gcibule
4 dlbílé víno
6 clolivový olej
1 gmletý bílý pepř
6 dlzeleninový vývar
1 kgrýže na rizoto
0.5 kgsměs lesních hub
10 ghladkolistá petrželová nať

na ozdobu

100 gparmazán

Postup přípravy

Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku. Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.

Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem

Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.

Recept

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě

Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Neodolatelné


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské houbové rizoto s petrželkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena