Jahodové tiramisu do skleničky

Jednoduchý sladký recept, kterým určitě překvapíte i potěšíte.


4.7103x
25 min
15×

Postup přípravy

Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky; menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha.

Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.

Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém.

Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové tiramisu do skleničky

Zpět na recept