Zelené kari

Recept na masový pokrm se směsí koření zvanou zelené kari. Směs se skládá z chilli, citronové trávy, česneku, modrého zázvoru, koriandru, cibule a muškátového ořechu.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme a nakrájíme na nudličky.

V pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme do něj směs koření zelené kari. Smažíme, dokud se patřičně nerozvine aroma koření. Přidáme vodu a kokosové mléko a přivedeme k varu. Dále přidáme maso a lilek. Vaříme 5 minut a máme hotovo.

Zelené kari podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobíme na plátky nakrájenou chilli papričkou a lístky thajské bazalky.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené kari

Zpět na recept