Zelené kari

Recept na masový pokrm se směsí koření zvanou zelené kari. Směs se skládá z chilli, citronové trávy, česneku, modrého zázvoru, koriandru, cibule a muškátového ořechu.


4.04x
30 min

Ingredience

50 mlvoda
150 glilek
1 kschilli paprička
250 gkuřecí maso
400 mlkokosové mléko
20 mlkokosový olej
20 gthajská bazalka
50 gzelené kari koření

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme do něj směs koření zelené kari. Smažíme, dokud se patřičně nerozvine aroma koření. Přidáme vodu a kokosové mléko a přivedeme k varu. Dále přidáme maso a lilek. Vaříme 5 minut a máme hotovo. Zelené kari podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobíme na plátky nakrájenou chilli papričkou a lístky thajské bazalky.
user-icon

autor Bibík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelené kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srí lanka

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena