Thajské kuřecí kari

Recept s využitím červené kari pasty.


4.272x
45 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience, zeleninu očistíme. Brambory oloupeme. Maso použijeme kuřecí - prsa či stehenní řízky.

Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari pastu (množství podle chuti), Mícháme asi 1 minutu, dokud se neobjeví výrazné aroma.

Na kari základ přidáme kuřecí maso nakrájené na 2 - 3 cm velké kousky a vaříme do uzavření masa. Přidáme 4 menší brambory nakrájené na 1,5 cm čtverečky a bujon, vše při občasném míchání vaříme 20 minut pod pokličkou. Na závěr přidáme zbylé ingredience podle chuti (kokosové mléko, limetovou šťávu, bazalku a rybí omáčku), povaříme asi 5 minut a thajské kuřecí kari je hotové.

Thajské kuřecí kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
user-icon

autor AT


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajské kuřecí kari

Zpět na recept