Ředkvičky jsou skvělou zeleninou na chroupání. Ale - představují také perfektní surovinu, ze které můžeme vyčarovat zajímavé pokrmy, které vás navíc nebude stát balík peněz. Vyhrňte si rukávy, jde se do kuchyně!
Vaření s ředkvičkami nabízí nespočet možností, jak obohatit jídelníček o zajímavé, možná i trochu netradiční chutě. Vyzkoušejte některý z receptů a zjistěte, jak může ředkvička ovlivnit jarní jídelníček.
Použít můžeme nejen její kořen, ale také listy nebo mladé ředkvičkové výhonky, které nádherně ozdobí jídla studené kuchyně.
-> Recepty z ředkviček - vsaďte na originalitu a zkuste z nich připravit salát, polévku či smaženici
Ať už jde o jednoduchý salát, teplou polévku, pečenou zeleninu, originální ředkvičkovou pomazánku nebo osvěžující předkrm, vaření s ředkvičkami nabízí poměrně široký prostor pro experimentování a inovaci.
Jak tedy z ředkviček udělat hvězdu?
Vyzkoušejte lehký ředkvičkový salát, který si získá každého svou krupavostí.
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a případně smícháme s další zeleninou. Ochutíme lehkou vinaigrette z olivového oleje a citronové šťávy.
Pečené ředkvičky představují vynikající přílohu k hlavním chodům, zejména při grilování. Stačí je rozpůlit, pokapat olivovým olejem a posypat tymiánem, rozmarýnem a jemnou solí.
-> Ředkvičky v jarním jídelníčku: Víte, že se hodí i k tepelné úpravě?
Pro milovníky zeleninových polévek jsou ředkvičky báječnou surovinou. Ředkvičková krémová polévka je trochu neobvyklá ale překvapivě lahodná. Je ideální volbou pro chladnější dny a dopřeje nám nevšední chuťový zážitek.
Variant ředkvičkových polévek je víc, nemusíme ji mixovat, ani přidávat brambory. Ředkvičková polévka je skvělá i s kousky, použít navíc můžeme i ředkvičkové listy.
Ředkvičková pomazánka na čerstvém chlebu je zkrátka nepřekonatelná. Křupavost a říznost ředkviček je dokonalou připomínkou jara a čerstvosti.
Jednoduché marinované ředkvičky oceníme jako výrazný pikantní doprovod grilovaného masa, tortilly nebo třeba pečených brambor či součást studených bufetů. V angličtině má takový druh pokrmu název relish.
Postup:
Recepty s ředkvičkami, které by vám neměly ujít:
Jednoduchý okurkovo-ředkvičkový salát
Autor:redakce