Vaření.czReceptyŘedkvičková polévka s vejci

Ředkvičková polévka s vejci

Polévka podávaná k obědu, vylepšená uzeninou a smaženou houskou třeba na večeři.


5.010x
45 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícemáslo
15 dkgředkvičky
1.5 lvoda
5 dkgeidam
1 lžícepolohrubá mouka

podle chuti

zelená petrželka
2 kostkybujon

Postup přípravy

Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na 2 - 3 lžících másla asi 3 minuty. Přidáme 1 lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do světlého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme asi 10 minut. V polévce necháme rozpustit 2 bujóny, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou petrželku nebo pažitku. Ředkvičkovou polévku s vejci podáváme na oběd. S osmaženou houskou a uzeninou je skvělá na večeři.

Vaječná omeleta s bramborem a ředkví

(doba přípravy 25 min)

Vaječná

Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů

Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.

Ředkvičky

user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičková polévka s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena