Recept na chutnou pomazánku z ředkviček, vařených vajec a sýra niva.
2 ks | vejce |
2 lžíce | majonéza |
1 svazek | ředkvičky |
3 lžíce | niva |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
2 lžíce | pažitka |
Vejce 5 minut povaříme a potom oloupeme. Ředkvičky omyjeme a očistíme od lístků a kořínků. Do mísy nahrubo nastrouháme nivu, vejce a nakonec ředkvičky. Vše spojíme majonézou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Jarní ředkvičkovou pomazánku mažeme na chléb, bagetku nebo celozrnné pečivo. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou nebo hladkolistou petrželkou.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena