2 ks | vejce | |
2 lžíce | majonéza | |
1 svazek | ředkvičky | |
3 lžíce | niva | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
2 lžíce | pažitka |
Vejce 5 minut povaříme a potom oloupeme. Ředkvičky omyjeme a očistíme od lístků a kořínků. Do mísy nahrubo nastrouháme nivu, vejce a nakonec ředkvičky. Vše spojíme majonézou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Jarní ředkvičkovou pomazánku mažeme na chléb, bagetku nebo celozrnné pečivo. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou nebo hladkolistou petrželkou.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena