
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
Kokos patří k českým Vánocům stejně jako vůně skořice a vanilky. Kokosové palmy rostou sice tisíce kilometrů daleko, ale strouhaný kokos se stal nedílnou součástí vánočního cukroví.
Kokosky, kokosové kuličky, nepečené kuličky obalené v kokosu nebo linecké cukroví sypané kokosem krásně vypadají a fantasticky chutnají.
-> Jak na dokonalou čokoládovou polevu
Sušený kokos je v obchodech k dostání v několika podobách - všechny můžeme při pečení skvěle upotřebit. Nejčastější a nejpoužívanější variantou je strouhaný kokos, který používáme do vánočního cukroví a dezertů. Hrubost nastrouhání se však může lišit výrobek od výrobku.
Pro pečení bez lepku nebo do nepečeného cukroví se hodí kokosová mouka, bohatá na vlákninu. Skvělý kokosový "materiál" získáme i z odpadu po přípravě domácího kokosového mléka. Vylouhovaný kokos můžeme použít třeba do kokosových kuliček. Pro zdravé mlsání nebo jako efektní dekorace slouží kokosové chipsy nebo plátky.
-> Recept na měkké vánoční kokosky krok za krokem
Klasické vánoční kokosky se připravují z vyšlehaných bílků s cukrem a strouhaného kokosu.
Pro ty, kteří hledají rychlou variantu, existuje recept na kokosky bez šlehání. Stačí smíchat vejce, cukr a kokos, vytvarovat hromádky a upéct. Tento recept je ideální pro začátečníky nebo když nemáte času nazbyt.
Co s bílky? Upečte si jednoduché cukroví
I když jsou samy o sobě lahodné, můžete je ještě trochu vyšperkovat:
Recepty na kokosky, které by vám neměly ujít:

Když nestíháte péct: Snadné nepečené cukroví na poslední chvíli
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena