Kokosky v čokoládě

Cukroví nejen na vánoční stůl.


4.736x
75 min
9×

Postup přípravy

Máslo smícháme s moukou a cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm. Pečeme na 200°C asi 12 minut.

Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech kokosky. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut.

Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě.

Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosky v čokoládě

Zpět na recept