Kokosky v čokoládě

Cukroví nejen na vánoční stůl.


4.736x
75 min
9×

Postup přípravy

Máslo smícháme s moukou a cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké, vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu v chladničce. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm. Pečeme na 200°C asi 12 minut. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech kokosky. Pečeme (sušíme) v troubě na 130°C asi 45 minut. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme kakao. Krémem potřeme korpusy, doprostřed dáme trochu marmelády a přikryjeme kokoskou. Spodní polovinu cukroví namáčíme v čokoládě. Vše nám vystačí zhruba na 30 až 40 kousků cukroví.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosky v čokoládě

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena