Tento recept na kokosky je naprosto jednoduchý a zaručeně se podaří!
130-140 g | cukr |
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
200 g | strouhaný kokos |
Přichystáme si všechny ingredience - strouhaný kokos, moučkový cukr, vejce a sůl. Cukr prosejeme do mísy, přidáme kokos, rozklepnutá celá vejce a špetku soli. Vše zpracujeme v těsto, které necháme alespoň 30 minut odležet. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta uždibujeme kousky, které pomocí prstů vytvarujeme do kopečku, položíme na plech a nahoře uděláme špičku. Tvoříme podobně velké kokosky a klademe je vedle sebe, takto postupujeme do vyčerpání těsta. Troubu vyhřejeme na 170 °C a pečeme cca 7 - 8 minut, poté teplotu ztlumíme a dopékáme dalších 5 minut na 150 °C s ventilátorem, máme-li horkovzdušnou troubu. Když jsou kokosky trošku zlatavé, máme hotovo. Rychlé a jednoduché vánoční kokosky jsou na povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké. Podáváme je s ostatním vánočním cukrovím.
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Videorecept: Božské kokosky podle Anny
Zdravější Vánoce se přece neobejdou bez božských kokosek! Tady máte recept na ty nejlepší, a ještě jen ze tří surovin.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena