Recept na vánoční kokosky krok za krokem

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.

208090×

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

1) Příprava surovin.

Připravíme si 200 g strouhaného kokosu, 130 g cukru moučka, 2 - 3 vejce (podle velikosti) a 1 špetku soli. 

2) Cukr prosejeme do mísy a přisypeme strouhaný kokos. 

Vyzkoušejte také recept na skvělá vánoční vosí hnízda / včelí úlky.

 

3) Přidáme rozklepnutá vejce (většinou stačí 2). 

4) Směs na kokosky nejprve zpracujeme vařečkou a poté rukama na hutné a lepivější těsto. 

5) Z těsta tvarujeme pomocí prstů kuličky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. 

Vyzkoušejte také recept na základní linecké těsto.

 

6) Každý kopeček vytvarujeme trošku do špičky.

7) Plech s kokoskami vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 7 minut. Poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 5 minut, až jsou kokosky zlatavé.  

8) Kokosky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké. Podáváme je s ostatním vánočním cukrovím. 

Kokosky a finanční náročnost

Kokos, vejce a cukr pořídíme dohromady za cca 35 Kč. Asi 40 kousků kokosek (podle velikosti) nás tak vyjde jen na pár korun. 

Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!

Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.

Co

10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?

Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.

10

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz