Recept na vánoční kokosky krok za krokem

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.

136159×

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

1) Příprava surovin.

Připravíme si 200 g strouhaného kokosu, 130 g cukru moučka, 2 - 3 vejce (podle velikosti) a 1 špetku soli. 

2) Cukr prosejeme do mísy a přisypeme strouhaný kokos. 

Vyzkoušejte také recept na skvělá vánoční vosí hnízda / včelí úlky.

 

3) Přidáme rozklepnutá vejce (většinou stačí 2). 

4) Směs na kokosky nejprve zpracujeme vařečkou a poté rukama na hutné a lepivější těsto. 

5) Z těsta tvarujeme pomocí prstů kuličky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. 

Vyzkoušejte také recept na základní linecké těsto.

 

6) Každý kopeček vytvarujeme trošku do špičky.

7) Plech s kokoskami vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 7 minut. Poté snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 5 minut, až jsou kokosky zlatavé.  

8) Kokosky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké. Podáváme je s ostatním vánočním cukrovím. 

Kokosky a finanční náročnost

Kokos, vejce a cukr pořídíme dohromady za cca 35 Kč. Asi 40 kousků kokosek (podle velikosti) nás tak vyjde jen na pár korun. 

Vyzkoušejte také recept na vanilkové rohlíčky.


A k pečení vánoční cukroví vám určitě přijde vhod vánoční punč 

user-icon

autor Michy