
Prostřeno! v Ústeckém kraji přineslo českou kuchyni i neuvěřitelné drama a gastronomické katastrofy. Hned na začátku týdne se řešila alergie na lepek, v úterý se hosté dočkali pečiva tvrdého jako kámen a ve čtvrtek se polemizovalo nad tím, jestli má být bramborový fondán syrový.
Dominantním prvkem týdne se stal soutěžící Martin, který si neustále uzurpoval slovo – to nakonec hostitelku Simonu dohnalo k drastickému opatření. V pátek už je parta tak trochu paranoidní, všichni hledají taktika a nikdo neví,
kdo to vlastně je.
Po poklicích dojde i na nějaké to páteční vyříkávání. A kdo nakonec vyhraje?
Týden v Ústeckém kraji odstartoval s Martinem, který se ihned postaral o rozruch. Bez okolků prozradil úkol týdne, čímž ostatním soutěžícím poměrně usnadnil práci, za což se mu dostalo potlesku.
Martin se sice chlubil, že nemá rád polotovary, ale sám si pomohl koupeným kynutým knedlíkem ke svíčkové. U stolu se také objevila diskuse o alergiích na lepek.
Víc než z jídla budou hosté paf z Martina, který vlastně nezavírá pusu, protože pořád mluví a mluví.
-> Na chlebíčky i na svačinu: Jak udělat pokaždé skvělou vajíčkovou pomazánku?
Úterním hostitelem byl Denis, který se musel potýkat se zásadními kuchařskými nezdary.
Večer to bude o poznání kultivovanější nebýt Martina, který pořád mluví, mluví a mluví. A to tak hlasitě, že už to ostatním leze na nervy. Nejvíce Simoně, která Martina už dopředu upozorní, aby se v její hostitelský den ztišil a nemluvil.
Denis se pokusil připravit i bezlepkovou bagetu, ale vůbec se to nepovedlo a bageta byla tvrdá jako kámen. Ostatní bezlepkové verze jídel se ale Martinovi povedou…
-> Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Středa bude patřit právě Simoně, která se rozhodně nestydí a pro slovo nechodí daleko. Když jí něco vadí, tak to řekne naplno od plic.
Martin dostane během večeře důrazné připomenutí, aby se ztišil. Nakonec Simona musela zakročit, aby se ke slovu dostali i ostatní – Martinovi přelepila pusu páskou. Zda tento nekonvenční zákrok pomohl, to se uvidí.
-> Vepřová panenka na hruškách
Poprvé se v Prostřeno! objevila v seznamovacím speciálu, kde nenašla ani lásku, ani výhru. Momentálně je ale šťastně zadaná a touží uvařit vítězné menu.
Právě bramborový fondán se stal předmětem debaty – došlo k polemice nad tím, jak má správně chutnat, a hosté se shodli, že syrové brambory to rozhodně být nemají.
-> Jak připravit nadýchané lívance se sirupem? Podle videoreceptu je to hračka
Páteční finále u Zdeňka nabídlo jako zábavu kouzlení. Martin, nepřekvapivě, ochotně asistoval. Zdeněk rád vaří a také on si na výhru věří.
Zdeněk bude dělat, co může, bude to ale stačit na vítězství?
Kdo si nakonec po týdnu plném lepkových alergií, slovních útoků utnutých páskou a syrových příloh odnese peníze a jak to přijmou ostatní? To se dozvíte, pokud si nenecháte ujít premiérové díly Prostřeno! z Ústeckého kraje.
Diváci se na další díly mohou těšit každý všední den od 16.50 na Primě, všechny pro daný týden pak naleznou už v pondělí 10. 11. na prima+
Recepty, které se mohou hodit:
Bramborová krémová polévka s hříbky
Vepřová panenka s medvědím česnekem a mozzarellou
Svěží dezert s ovocem a mascarpone
Přichází další premiérové Prostřeno! Tentokrát se budou o vítězství pokoušet soutěžící v Moravskoslezském kraji. Komu zamíchá přípravou úkol týdne, kdo se překvapit nenechá a kdo bude největším taktikem?
Krev, pot a avokádo: Missky vaří, komplikacím se nevyhnou. Kdo vyhraje Prostřeno!
Tento týden Prostřeno! s misskami byl plný nečekaných komplikací, od problémů s troubou po stávkující maso. Která z dam nakonec prokázala nejlepší kuchařské dovednosti?
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena