Pomazánka z vajec natvrdo, která není zbytečně kalorická.
5 ks | vejce natvrdo |
2 lžíce | polotučný tvaroh |
4 lžíce | bílý jogurt |
0.5 lžíce | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
bylinková sůl | |
mletý barevný pepř |
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Poté nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, bílý jogurt, sůl a pepř. Kdo má rád, přidá i jiné koření. Přimícháme čerstvou nasekanou pažitku a máme hotovo.
Odlehčenou vajíčkovou pomazánku podáváme na libovolném pečivu.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena