Vaření.czReceptyOdlehčená vajíčková pomazánka

Odlehčená vajíčková pomazánka

Pomazánka z vajec natvrdo, která není zbytečně kalorická.


0.00x
20 min

Ingredience

5 ksvejce natvrdo
2 lžícepolotučný tvaroh
4 lžícebílý jogurt
0.5 lžícečerstvá pažitka

podle chuti

bylinková sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Poté nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, bílý jogurt, sůl a pepř. Kdo má rád, přidá i jiné koření. Přimícháme čerstvou nasekanou pažitku a máme hotovo. 

Odlehčenou vajíčkovou pomazánku podáváme na libovolném pečivu. 

To nejlepší z velikonoční kuchyně

První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.

To

Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu

Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.

Jak

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Odlehčená vajíčková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty
Kuchařky
Pomazánky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena