Do této kuchařky budu postupně přidávat další a další recepty (ostatních kuchařů a kuchařek z vareni.cz) na jídla, pokrmy a dobrůtky, do kterých můžeme dát různé suroviny a přísady a také sýr parmazán (parmezán). Parmezán (též parmesan nebo počeštělé parmazán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku. Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a v EU je od 12. června 1996 chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující. Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 40–45 centimetry a tloušťce 18–24 cm. Průměrná hmotnost bochníku je 39,9 kilogramu. Na jeden kilogram sýra je potřeba asi 13,5 litru mléka – k výrobě bochníku Parmigiano Reggiano je proto potřeba asi 520 litrů mléka. Bochníky se nechávají 15–20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které trvá od 1 roku do 3, 4 nebo i 6 let. Parmezán se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem. (Převzato z wikipedie.)
autor Jitka
Řadit podle
Filtrovat
4.8 21x
Úžasná zdravá polévka. Toskánská Minestrone s bílými fazolemi. Recept je z pořadu S Italem v kuchyni. Bez umělých dochucovadel!
ČÍST VÍCE60min | Polévky | Recepty z italské kuchyně kuchyně | vařili 4 lidé
4.5 8x
V bagetkách zapečené suroviny. Rychlý a dobrý recept.
ČÍST VÍCE20min | Chuťovky | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
4.5 15x
Vyzkoušejte recept na hlavní chod z kachních prsou, sýrových batátů a hruškovo-jablečným pyré. Tato výborná kombinace chutí nezklame.
ČÍST VÍCE45min | Hlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.9 7x
Recept na vynikající pečené brambory, které nejlépe chutnají ještě horké společně s nejrůznějšími studenými omáčkami.
ČÍST VÍCE60min | Přílohy | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.7 9x
Chuťově zajímavá variace omelety, chřestu a skvělého sýru.
ČÍST VÍCE60min | Hlavní chody | Recepty z francouzské kuchyně kuchyně |
3.5 6x
Recept na zapečený špenát s bramborem.
ČÍST VÍCE75min | Hlavní chody | Recepty ze slovenské kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
3.5 20x
Osobitá a jemná chuť řapíkatého celeru ve výborné polévce.
ČÍST VÍCE35min | Polévky | Recepty z italské kuchyně kuchyně |
3.2 6x
Grilovaný chléb je skvělým předkrmem, ale také poslouží jako výborná příloha ke grilovaným masům.
ČÍST VÍCE15min | Předkrmy | Recepty z italské kuchyně kuchyně |
3.0 993x
Rýže dušená s fazolemi, kapustovými listy a velice dravým řapíkatým celerem.
ČÍST VÍCE35min | Hlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně |
3.0 617x
Plátky brambory a celeru zapečené se smetanou a sýry ricotta a parmazánem a se strouhankou.
ČÍST VÍCE120min | Hlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně |
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena