Na předehřátém grilu opékáme chřest z obou stran 10 minut, dokud nezkřehne. Odstavíme a udržujeme jej teplý.
Mezitím umícháme vajíčka, česnek, koření a bylinky. V ohnivzdorné misce rozpustíme máslo, přilijeme čtvrtinu vaječné směsi a za občasného míchání opékáme 1 - 2 minuty, až směs téměř ztuhne.
Misku dáme na rozehřátý gril a omeletu opékáme 3 - 4 minuty z obou stran. Hotovou omeletu vložíme na talíř. Stejně postupujeme při přípravě zbývajících tří omelet. Podle potřeby můžeme přidat máslo.
Na každou omeletu rozložíme čtvrtinu opečeného chřestu a lžíci ricotty, lehce ji pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, dochutíme kořením.
Na závěr omelety ozdobíme strouhaným parmazánem a čerstvou pažitkou.
Recept na omeletu by měl vystačit pro 4 osoby.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky