Bylinková omeleta s chřestem a sýrem ricotta

Chuťově zajímavá variace omelety, chřestu a skvělého sýru.


3.79x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
12 ksvejce
4 lžícemáslo
4 lžícericotta
mletý pepř
500 gčerstvý chřest
4 lžícebazalka, petrželka, pažitka

na ozdobu

pažitka

podle potřeby

olivový olej
strouhaný parmazán
citronová šťáva

Postup přípravy

Na předehřátém grilu opékáme chřest z obou stran 10 minut, dokud nezkřehne. Odstavíme a udržujeme jej teplý.

Mezitím umícháme vajíčka, česnek, koření a bylinky. V ohnivzdorné misce rozpustíme máslo, přilijeme čtvrtinu vaječné směsi a za občasného míchání opékáme 1 - 2 minuty, až směs téměř ztuhne.

Misku dáme na rozehřátý gril a omeletu opékáme 3 - 4 minuty z obou stran. Hotovou omeletu vložíme na talíř. Stejně postupujeme při přípravě zbývajících tří omelet. Podle potřeby můžeme přidat máslo.

Na každou omeletu rozložíme čtvrtinu opečeného chřestu a lžíci ricotty, lehce ji pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, dochutíme kořením.

Na závěr omelety ozdobíme strouhaným parmazánem a čerstvou pažitkou.

Recept na omeletu by měl vystačit pro 4 osoby.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková omeleta s chřestem a sýrem ricotta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.