Toskánská Minestrone

Úžasná zdravá polévka. Toskánská Minestrone s bílými fazolemi. Recept je z pořadu S Italem v kuchyni. Bez umělých dochucovadel!


4.821x
60 min
4×

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě. Vaříme asi 20 minut doměkka.

V hrnci orestujeme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).

Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky.

Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 - 20 minut. Odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme. Smícháme se zbylou polévkou, osolíme a opepříme.

Toskánskou Minestrone servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Řapíkatý celer můžeme nahradit kouskem obyčejného. Má-li někdo chuť, může přidat 1 - 2 lžíce rajčatového protlaku.
user-icon

autor Sindy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Toskánská Minestrone

Zpět na recept