Kachní prsa s batáty a hruškovo-jablečným pyré

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z kachních prsou, sýrových batátů a hruškovo-jablečným pyré. Tato výborná kombinace chutí nezklame.


4.515x
45 min

Postup přípravy

Kachní prsa očistíme, kůži na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a opepříme. Pod kůži v nářezech vložíme lístečky rozmarýnu. Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka silná asi ½ cm. Malé jablko a větší hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme.

Na rozpálenou pánev bez tuku vložíme prsíčka kůží dolů, pak teplotu snížíme a pečeme, dokud nebude kůže opečená do červena. Poté maso otočíme, ještě asi 3 minuty opékáme a přendáme do pekáčku. Zakryté maso vložíme na 5 - 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C, pak prsíčka vyjmeme a necháme ještě několik minut odpočinout.

Připravené batáty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olejem, osolíme a pečeme při 200 °C doměkka. Hotové batáty přendáme do mísy, posypeme parmazánem, vše promícháme a podle chuti přisolíme.

Na rozpuštěném másle krátce podusíme do poloměkka jablka s hruškou, cukrem a zázvorem. Ovoce se nesmí rozvařit. Ovoce dochutíme balzamikem, promícháme a částečně rozmělníme vidličkou.

Hotová kachní prsa šikmým řezem rozdělíme na poloviny a naservírujeme na talíře. Maso obložíme pečenými batáty a hruškovo- jablečným pyré a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa s batáty a hruškovo-jablečným pyré

Zpět na recept