Stačí pár surovin a vynikající veganská polévka je na světě. Recept na polévku, kterou si můžeme připravit celoročně.
0.5 ks | hokaido |
1 ks | batát |
1 l | zeleninový vývar |
100 ml | rostlinná smetana |
2 stroužky | česnek |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Batát oloupeme a také nakrájíme na kostky.
Do hrnce nalijeme olej a na něm chviličku orestujeme dýni s batáty, poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 15 minut do změknutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a špetku pepře a tyčovým mixérem rozmixujeme do jemného krému. Poté přidáme rostlinnou smetanu, promícháme a vaříme zhruba ještě 5 minut. Poté je dýňová polévka s batáty hotová a můžeme ji horkou podávat. Zdobíme bylinkami, semínky apod.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
12 nejoblíbenějších receptů z dýně
Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena