Dýňový krém s batáty

Stačí pár surovin a vynikající veganská polévka je na světě. Recept na polévku, kterou si můžeme připravit celoročně.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky. Batát oloupeme a také nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme olej a na něm chviličku orestujeme dýni s batáty, poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 15 minut do změknutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a špetku pepře a tyčovým mixérem rozmixujeme do jemného krému. Poté přidáme rostlinnou smetanu, promícháme a vaříme zhruba ještě 5 minut. Poté je polévka hotová a můžeme ji podávat.


Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu


Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.


Vaření


12 nejoblíbenějších receptů z dýně


Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.


12


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový krém s batáty

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní