Pečené batáty s česnekovým krémem

Recept na chuťovku z pečených kořeněných batátů, které servírujeme s jemným česnekovým krémem.


5.08x
45 min

Postup přípravy

Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm, která následně překrojíme na poloviny. Nakrájené kousky brambor vložíme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, ochutíme sladkou a pálivou paprikou, tymiánem a sušeným česnekem a promícháme. Pak batáty rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 20 minut dorůžova. Mezitím si připravíme česnekový krém. Lučinu osolíme a vidličkou rozmělníme s prolisovaným česnekem. Pak postupně za stálého šlehání přilijeme smetanu a vše společně vyšleháme na hladký krém. Pečené batáty s česnekovým krémem podáváme jako teplou chuťovku při nejrůznějších příležitostech. Takto připravené brambory můžeme servírovat i jako přílohu k minutkovým masům.


Recept na silvestrovské sýrové krekry krok za krokem


Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené batáty s česnekovým krémem

Zpět na recept