Batáty na zázvoru

Recept na batáty s příjemně štiplavou chutí po zázvoru.


3.45x
25 min

Postup přípravy

Velké batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku i s natí očistíme a nasekáme nadrobno. Pažitku také nasekáme.

V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přihodíme batáty a restujeme. Mezitím osolíme, opepříme, zasypeme mletým zázvorem a přidáme otrhanou snítku rozmarýny. Zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Batáty by měly být po této době dostatečně měkké.

Poté odklopíme, doplníme nasekanou pažitkou a podle potřeby dochutíme.

Batáty na zázvoru mají zajímavou a příjemně štiplavou chuť po zázvoru. Podáváme je jako přílohu, ale vegetariáni a vegani si na nich jistě pochutnají jen tak s listovými saláty apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Batáty na zázvoru

Zpět na recept