Pečené brambory s parmazánem

Recept na vynikající pečené brambory, které nejlépe chutnají ještě horké společně s nejrůznějšími studenými omáčkami.


3.97x
60 min

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem, poté je i se slupkou nakrájíme na hrubé měsíčky.

V míse smícháme olivový olej s kořením, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek. Přidáme brambory a dobře promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj poklademe jednotlivě tak, aby se nedotýkaly. Vrch brambor posypeme najemno nastrouhaným parmazánem a dáme péct. Brambory pečeme na 180 °C, dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé.

Pečené brambory s parmazánem podáváme jako přílohu i chuťovku s nejrůznějšími dipy a studenými omáčkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory s parmazánem

Zpět na recept