Základem odpalovaného těsta je voda, kterou lze částečně i zcela nahradit mlékem, což zaručí hezčí barvu výsledných korpusů.
Číst víceSýrové fondue podáváme nejen s chlebem či brambory, ale hodí se i k blanšírované zelenině typu brokolice a květák. Skvěle chutná i s hranolky z čerstvé zeleniny.
Číst víceKdyž stopky u trsu banánů zabalíme do alobalu, banány déle vydrží čerstvé a začnou hnědnout mnohem později.
Číst víceJak rozpoznat správně uvařené těstoviny, tedy "al dente" od těch ještě syrových? Stačí vyjmout jeden kousek a rozkrojit - syrová těstovina bude uvnitř bílá.
Číst vícePřipravujeme-li krémovou ovocnou zmrzlinu a chceme zamezit tomu, aby se ve zmrzlině objevovaly kousky ledu, je třeba ovoce důkladně rozmixovat a až poté vmíchat do směsi. Ovoce obsahuje mnoho vody a celé kousky po vložení do mrazničky ihned zamrzají.
Číst víceTěsto na plechu lépe roztáhneme po celé ploše a vytvarujeme, namočíme-li si ruce do studené vody.
Číst vícePříprava holandské omáčky bude méně finančně náročnější a výsledek dietnější, pokud použijeme menší množství žloutků a omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve studeném vývaru.
Číst víceJak si se sraženou omáčkou poradily naše babičky? Do omáčky stačilo vmíchat trochu dětské krupičky rozmíchané ve studené vodě a provařit.
Číst víceNemáme-li stejně velké brambory, propícháme ty větší vidličkou. Brambory se díky tomuto triku uvaří stejně jako ty malé.
Číst víceAby se nám těsto při pečení tartaletek nenafouklo, dáme na těsto pro zatěžkání pár kuliček luštěnin. Stejnou službu nám udělá druhá prázdná formička.
Číst víceAby dezerty nebyly příliš sladké a mdlé, lze je snadno vylepšit. A to třeba přidáním kyselejšího džemu (višňový, rybízový) či přidáním likéru.
Číst vícePokud do pečených pokrmů přijde česnek, co takhle ho jednou neoloupat. Palici česneku jen zbavíme zbytečného šustí a přeřízneme všechny stroužky napůl. Takto upečeme. Česnek pokrm i tak ovoní a pečené stroužky budou velkou pochoutkou.
Číst víceChceme-li moučník potřený krémem polévat polevou, necháme ho nejdříve dostatečně ztuhnout v lednici či chladné spíži.
Číst víceZapečené těstoviny nakrájíme na mnohem úhlednější porce, pokud je po vyjmutí z trouby necháme cca 10 minut odpočinout.
Číst víceZ upečených slaných omelet můžeme připravit chutnou přílohu, stačí omeletu nakrájet na širší proužky. Hodí se k masu i zeleninovým pokrmům.
Číst víceDo těsta na sladkou omeletu můžeme místo části mléka přidat podmáslí, na slanou omeletu použijeme trochu piva.
Číst víceHrachová kaše bude jemnější, když k ní přimícháme trochu tučnější zakysané smetany.
Číst víceUvařený artyčok poznáme podle toho, že se lístky dají snadno vytáhnout.
Číst víceU zapékaného pokrmu můžeme propečenost zkusit špejlí (stejně jako u bábovky apod.). Pokud je špejle suchá, máme hotovo.
Číst vícePokud do těsta na bramboráky a jiné placky přimícháme trochu měkkého tvarohu, získají na vláčnosti.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena