Medvědí česnek po sběru nebo po koupi potřebuje pečlivě očistit a osušit. Rostlina je to citlivá a rychle vadne. Pokud ji chceme uchovat v lednici, lístky zabalíme nejlépe do plátěné utěrky a neutahujeme. Po očištění a osušení ho také můžeme nasekat a po porcích zamrazit.
Číst vícePrávě uvařené knedlíky krájíme nití nebo strunou. Nožem krájíme knedlíky až po vychladnutí, jinak se nám zdeformují.
Číst víceNěkdy se stane, že do polévky nebo omáčky přidáme příliš tuku. Abychom se mastných ok zbavili, pokrm vychladíme a vysrážená mastná oka pak jednoduše z povrchu lžící odebereme.
Číst vícePokud se nám podaří jídlo příliš opepřit, situaci může zachránit citronová či limetková šťáva. Pokud se kyselé do pokrmu nehodí, pomoci může i nastrouhaná mrkev či brambora.
Číst víceŠpikování masa půjde mnohem lépe, když slaninu dáme před samotnou přípravou na chvíli do mrazáku.
Číst víceOvocná zmrzlina bude mít krémovější konzistenci, když k ní přimícháme lžíci kokosového oleje.
Číst víceJahody vydrží déle krásné a čerstvé, pokud je omyjeme v octové vodě (1 díl octa na 10 dílů vody). Pak jahody opatrně osušíme. Takto "ošetřené" jahody by měly vydržet čerstvé až 2 týdny.
Číst víceDůležité je, abychom do těsta neustále nepřidávali mouku. Pokud se linecké těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice vychladit, bude se s ním pracovat lépe.
Číst víceJak zabránit překlopení filtru při spařování kávy? Stačí jej před nasazením ve švu jednou přehnout.
Číst víceVanilková omáčka se často používá k přelévání moučníků či kynutých buchtiček. Ještě lépe bude chutnat, pokud do ještě horké omáčky přimícháme trochu nastrouhaného marcipánu.
Číst víceCukroví bude rychleji krásně měkké, pokud do plechové dózy přidáme i kousek rozkrojeného jablíčka.
Číst víceKaramelovou náplň můžeme ochutit trochou mletého zázvoru. Získá pikantnější a mnohem zajímavější příchuť.
Číst víceTaké se vám někdy při otevírání vína podařilo dostat do nápoje i malinké kousky korku? Naštěstí existuje jednoduchá metoda, jak víno zachránit. Víno stačí do skleniček nalévat přes kávový filtr či velmi jemné sítko.
Číst víceFormičky s tartaletkami je třeba při pečení zatěžkávat. Často se používají luštěniny, ale ty lze skvěle nahradit jinou formičkou. Stačí těsto jednoduše jinou formičkou přikrýt.
Číst vícePečivo z kynutého těsta získá nažloutlou až zlatavou barvu, nahradíte-li část mouky stejným množstvím vanilkového pudinku.
Číst víceCukr lze nahradit třeba rýžovým sirupem. Chutná trochu po karamelu, ale je o něco méně sladký než med. Koupíme ho v prodejnách se zdravou výživou.
Číst víceKdyž nám med zcukernatí, stačí vložit sklenici s medem do hrnce s vodou, která by měla dosahovat do poloviny sklenice. Voda by neměla přesáhnout 60 °C , abychom nepřišli o cenné látky. Poté vypneme sporák a necháme med ve vodě dojít a rozpustit.
Číst vícePokud se nám krém určený k plnění srazí, můžeme jej zkusit napravit tak, že ho znovu řádně vyšleháme, případně za stálého míchání lehce nahřejeme nad párou.
Číst víceKdyž zakoupíme tvrdé a nezralé avokádo, můžeme proces zrání jedním trikem urychlit. Plod vložíme do papírového sáčku společně s banánem a pravidelně kontrolujeme. Avokádo za pár dní krásně změkne.
Číst víceJak zabránit škraloupu na pudinku, krému či omáčce? Překryjte misku pomocí potravinářské folie tak, aby se dotýkala povrchu pokrmu. Folie zabrání vypařování vlhkosti.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena