Roštěnky na divoko

Roštěnky se skvěle hodí například k nedělnímu obědu. Vyzkoušejte tento recept úpravy roštěnek na divoko.


0.00x
160 min

Postup přípravy

Nízký roštěnec si nejprve odblaníme, nakrájíme na 2 cm široké plátky přes vlákno, nakrojíme okraje, aby se nám později nezkroutily, potřeme olejem, posypeme nadrcenými kuličkami jalovce, přidáme nové koření, bobkový list, sypkou směs koření na divočinu a přikryjeme potravinářskou fólii. Takto naložené roštěnky necháme do druhého dne v lednici odležet. 

Zhruba hodinu před tepelnou úpravou roštěnek si do hrnku namočíme houby a z lednice vyndáme naložené roštěnky.

Poté na lžíci oleje orestujeme nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) na kostky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, maso orestujeme z obou stran, poté lehce posolíme a podlijeme vínem.

Vlijeme také houby i s vodou a dusíme doměkka (v klasickém hrnci cca 2 hodiny, v tlakovém hrnci se nám čas zkrátí).

Nakonec podle potřeby zahustíme, zakápneme citronovou šťávou, lžičkou medu a po ochutnání přidáme divoké koření, sůl a pepř podle potřeby. 

Roštěnky na divoko podáváme s houskovým či karlovarským knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky na divoko

Zpět na recept