Vaření.czReceptyDušená roštěná s okurkou a hráškem

Dušená roštěná s okurkou a hráškem

Recept na dušené roštěnky s jemnou okurkovou omáčkou, hráškem a slaninou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 lžičkamáslo
4 plátkyanglická slanina
2 ksokurky kyselé
4 lžícezelený hrášek
4 plátkyhovězí roštěná á 150 g

podle potřeby

olej
hladká mouka
hovězí vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky masa z roštěnce zlehka rukou naklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme a maso obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi s olejem zlehka orestujeme plátky slaniny, které vyjmeme a následně na rozpáleném výpeku zprudka opečeme roštěnky z obou stran dozlatova. Pak teplotu snížíme, maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme asi 20 minut doměkka. Měkké plátky roštěné vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky vložíme jemně nakrájené okurky a hrášek. Podle potřeby omáčku naředíme vývarem a zjemníme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme. Dušené roštěnky rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou slaninou a přelijeme omáčkou s okurkou a hráškem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušená roštěná s okurkou a hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena