Dušená roštěná s okurkou a hráškem

Recept na dušené roštěnky s jemnou okurkovou omáčkou, hráškem a slaninou.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Plátky masa z roštěnce zlehka rukou naklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme a maso obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi s olejem zlehka orestujeme plátky slaniny, které vyjmeme a následně na rozpáleném výpeku zprudka opečeme roštěnky z obou stran dozlatova. Pak teplotu snížíme, maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme asi 20 minut doměkka.

Měkké plátky roštěné vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky vložíme jemně nakrájené okurky a hrášek. Podle potřeby omáčku naředíme vývarem a zjemníme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

Dušené roštěnky rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou slaninou a přelijeme omáčkou s okurkou a hráškem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená roštěná s okurkou a hráškem

Zpět na recept