Roštěná s fazolkami a šunkou

Recept na minutkovou roštěnou, kterou servírujeme se zelenými fazolovými lusky a šunkou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory nebo hranolky.


5.02x
30 min
1×

Postup přípravy

Zelené fazolky očistíme od stopek a v osolené vodě asi 6 - 8 minut povaříme na skus. Poté fazolky ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratily barvu, poté je  necháme okapat. Cibulku (bílou část) nakrájíme na jemné kostičky a šunku nakrájíme na nudličky.

Plátky roštěné zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Pak maso na oleji po obou stranách opečeme dorůžova, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. K výpeku přidáme lžíci másla a cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přidáme šunku a fazolky, vše prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

Roštěnou rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fazolkami se šunkou a podáváme se šťouchanými bramborami jako hlavní chod.

Tipy na přípravu minutek

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná s fazolkami a šunkou

Zpět na recept