Vaření.czReceptyKlasická cikánská roštěná

Klasická cikánská roštěná

Plátek dušené roštěnky, položený na bramborách a přelitý načervenalou omáčkou. Maso je ozdobené cibulí osmaženou na slanině a vějířkem z okurky, maso je šťavnaté a přiměřeně měkké.


0.00x
90 min

Ingredience

30 gsůl
1750 gbrambory
300 gcibule
800 gvoda
100 grajčatový protlak
1 gmletý pepř
100 ghladká mouka
15 gmletá sladká paprika
1000 ghovězí roštěnec
150 gškvařené sádlo
100 gslanina s kůží
300 gkyselé okurky bez nálevu

Postup přípravy

Z opláchnutého roštěnce nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme a opepříme. Roštěnky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku. Polovinu cibule nakrájíme na drobno, osmahneme do růžova na tuku po roštěnkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme trochou teplé vody. Do základu přidáme maso a dusíme (pečeme) je pod poklicí. K poloměkkému masu přidáme oloupané, na úhledné díly nakrájené brambory a po krátkém povaření zahustíme pokrm zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté hladké mouky. Za častého míchání dusíme doměkka a podle potřeby dosolíme. Slaninu drobně nakrájíme, roztavíme a osmažíme na ní do růžova druhou polovinu cibule nakrájenou na plátky. Z okurky upravíme ostrým nožem vějířky. Při podávání klademe do středu talíře porci dušených brambor, přes ně položíme cikánskou roštěnou, přelijeme ji omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a ozdobíme okurkou. Vhodnou přílohou k cikánské roštěné je chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Klasická cikánská roštěná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Smolné desky | Maso

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena