Klasická cikánská roštěná

Plátek dušené roštěnky, položený na bramborách a přelitý načervenalou omáčkou. Maso je ozdobené cibulí osmaženou na slanině a vějířkem z okurky, maso je šťavnaté a přiměřeně měkké.


0.00x
90 min

Ingredience

30 gsůl
1750 gbrambory
300 gcibule
800 gvoda
100 grajčatový protlak
1 gmletý pepř
100 ghladká mouka
15 gmletá sladká paprika
1000 ghovězí roštěnec
150 gškvařené sádlo
100 gslanina s kůží
300 gkyselé okurky bez nálevu

Postup přípravy

Z opláchnutého roštěnce nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme a opepříme.

Roštěnky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.

Polovinu cibule nakrájíme na drobno, osmahneme do růžova na tuku po roštěnkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme trochou teplé vody.

Do základu přidáme maso a dusíme (pečeme) je pod poklicí. K poloměkkému masu přidáme oloupané, na úhledné díly nakrájené brambory a po krátkém povaření zahustíme pokrm zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté hladké mouky. Za častého míchání dusíme doměkka a podle potřeby dosolíme.

Slaninu drobně nakrájíme, roztavíme a osmažíme na ní do růžova druhou polovinu cibule nakrájenou na plátky.

Z okurky upravíme ostrým nožem vějířky.

Při podávání klademe do středu talíře porci dušených brambor, přes ně položíme cikánskou roštěnou, přelijeme ji omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a ozdobíme okurkou.

Vhodnou přílohou k cikánské roštěné je chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická cikánská roštěná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Smolné desky | Maso

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena