Klasická cikánská roštěná

Plátek dušené roštěnky, položený na bramborách a přelitý načervenalou omáčkou. Maso je ozdobené cibulí osmaženou na slanině a vějířkem z okurky, maso je šťavnaté a přiměřeně měkké.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Z opláchnutého roštěnce nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme a opepříme.

Roštěnky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.

Polovinu cibule nakrájíme na drobno, osmahneme do růžova na tuku po roštěnkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme trochou teplé vody.

Do základu přidáme maso a dusíme (pečeme) je pod poklicí. K poloměkkému masu přidáme oloupané, na úhledné díly nakrájené brambory a po krátkém povaření zahustíme pokrm zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté hladké mouky. Za častého míchání dusíme doměkka a podle potřeby dosolíme.

Slaninu drobně nakrájíme, roztavíme a osmažíme na ní do růžova druhou polovinu cibule nakrájenou na plátky.

Z okurky upravíme ostrým nožem vějířky.

Při podávání klademe do středu talíře porci dušených brambor, přes ně položíme cikánskou roštěnou, přelijeme ji omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a ozdobíme okurkou.

Vhodnou přílohou k cikánské roštěné je chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická cikánská roštěná

Zpět na recept