Pražma s celerovým pyré

Recept na lehký hlavní chod z filetu pražmy, který chuťově výborně doplňuje jemné celerové pyré s pažitkou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


3.629x
45 min

Ingredience

3 lžícemáslo
2 kspražma královská

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva

pyré

2 lžícemáslo
1 ksbrambory
300 gceler
1 snítkapetrželová nať
1 hrstčerstvá pažitka
80-100 mlsmetana 30%

podle potřeby

olivový olej
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Ryby očistíme, zbavíme hlavy a ploutví a připravíme z nich 4 filety s kůží. Kůži na každém filetu asi 2 - 3x nařízneme a z každé strany osolíme a opepříme. Na malém množství horkého olivového oleje pečeme filety kůží dolů dozlatova. Pak přidáme máslo (filety neobracíme), teplotu zmírníme a za stálého přelévání rozpuštěným a zpěněným máslem filety pečeme, dokud maso nezbělá. Ke konci pečení vše ochutíme několika kapkami citronové šťávy a nasekanou pažitkou. Připravíme si celerové pyré. Celer a bramboru oloupeme, nastrouháme nahrubo a uvaříme se snítkou petržele v osolené vodě doměkka. Pak celer slijeme, petrželku odstraníme, přidáme máslo, sůl a pažitku a za stálého mixování a přilévání smetany připravíme hladké pyré. Pečenou pražmu rozdělíme na porce, obložíme celerovým pyré, pokapeme výpekem a podáváme. Pražma s celerovým pyré je pokrmem vhodným i pro slavnostní příležitosti.

Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?

Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!

Celer

Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.

Recept

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pražma s celerovým pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena