Pražma s celerovým pyré

Recept na lehký hlavní chod z filetu pražmy, který chuťově výborně doplňuje jemné celerové pyré s pažitkou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


3.629x
45 min

Postup přípravy

Ryby očistíme, zbavíme hlavy a ploutví a připravíme z nich 4 filety s kůží. Kůži na každém filetu asi 2 - 3x nařízneme a z každé strany osolíme a opepříme. Na malém množství horkého olivového oleje pečeme filety kůží dolů dozlatova. Pak přidáme máslo (filety neobracíme), teplotu zmírníme a za stálého přelévání rozpuštěným a zpěněným máslem filety pečeme, dokud maso nezbělá. Ke konci pečení vše ochutíme několika kapkami citronové šťávy a nasekanou pažitkou.

Připravíme si celerové pyré. Celer a bramboru oloupeme, nastrouháme nahrubo a uvaříme se snítkou petržele v osolené vodě doměkka. Pak celer slijeme, petrželku odstraníme, přidáme máslo, sůl a pažitku a za stálého mixování a přilévání smetany připravíme hladké pyré.

Pečenou pražmu rozdělíme na porce, obložíme celerovým pyré, pokapeme výpekem a podáváme. Pražma s celerovým pyré je pokrmem vhodným i pro slavnostní příležitosti.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pražma s celerovým pyré

Zpět na recept