Vaření.czReceptyPražma na grilu s rozmarýnem

Pražma na grilu s rozmarýnem

Lehká a chuťově výtečná ryba. Recept jako stvořený pro letní grilování s rodinou a přáteli.


0.00x

Ingredience

2 kspražma

marináda

2 špetkysůl
2 špetkypepř
4 lžícecitronová šťáva
4 lžíceolivový olej
6 větvičekčerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Pražmy omyjeme a pečlivě osušíme, na každé straně z boku pak několikrát jemně nařízneme. Rybu dostatečně osolíme, dbáme na to, aby se sůl dostala i do zářezů. Poté popepříme a pokapeme citronovou šťávou. Povrch ryb z obou stran potřeme olejem a posypeme nasekaným rozmarýnem, můžeme vložit i celé snítky rozmarýnu do zářezů na bocích ryby.

Pražmu pečeme na grilu z obou stran cca 8 - 10 minut, na povrchu by se měla utvořit zlatavá kůrka.

Grilovanou pražmu podáváme například s pečeným bramborem a grilovanou zeleninou, nebo jen s lehkým salátem. Hodit se bude určitě i sklenka vychlazeného bílého vína.

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.

Speciál o grilování

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pražma na grilu s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena